Twitter
15 Nisan 2021 Perşembe

Afşin Yurdakul, HT 360 Gece’de Ukrayna-Rusya geriliminde bölgeyi yeni bir savaş mı bekliyor? Rusya neden sınıra asker yığıyor, ABD savaş gemilerini neden Karadeniz’e gönderdi? NATO sahaya müdahale eder mi, Türkiye ne yapar? Sorularını masaya yatırıyor...

ABD gemileri Karadeniz'e geçmiyor... HT 360 Gece'de NATO Eski Daimi Temsilcisi Fatih Ceylan: "Ukrayna krizi 2014'ten beri devam ediyor. Kriz tırmanma aşamasında ama geniş çaplı bir çatışmaya yol açacağını zannetmiyorum. Türkiye de temkinli olmalı"

HT 360 Gece'de Çetiner Çetin: "NATO ve AB, Ukrayna meselesinde çok fazla baskı uygulamıyor. Ukrayna ise destek toplamaya çalışıyor. Rusya da Kırım'ı tamamen kontrolü altına aldı"

HT 360 Gece'de Gürsel Tokmakoğlu: "ABD'nin düşmanları Rusya ve Çin. NATO, AB ve ABD nezdinde birçok anlaşma düşmanlık üzerine kurulu. NATO, Ukrayna'yı da kendi bünyesine katarak Rusya'nın nüfuz alanını daraltmak istiyor"

HT 360 Gece'de Turan Oğuz: "Bugünkü şartlarda Rusya ve Ukrayna birlikleri arasında doğrudan sıcak bir çatışma olmaz. Sadece basit çatışmalar yaşanıyor"

Afşin Yurdakul soruyor, Eski NATO Daimi Temsilcisi Fatih Ceylan, Eski Hava Kuvvetleri İstihbarat Daire Başkanı Gürsel Tokmakoğlu, Savunma Analisti Turan Oğuz ve Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mitat Çelikpala cevaplıyor...