Twitter
Hayatın İçinden - 23 Mayıs 2020 (Loudingirra Özdemir, Handan Turgay, Jeyan Mahfi Tözüm)
24 Mayıs 2020 Pazar

Habertürk Haber Merkezi gündeme bir parantez açıyor; fark yaratan ve iz bırakan hikayeleri ekrana taşıyor.

Din kültürü öğretmeni olan Loudingirra Özdemir'in bağlamaya ve türkülere tutkusu vardı. Gizli süren sevdası için mesleğini bırakıp istifa etti. Yanına aldığı bağlaması ve sırt çantasıyla dünyayı gezmeye başladı. Gittiği her ülkede bağlamasını çalıp türküleri seslendirdi. Türkülerini Tayland'da Budistlere söylerken koronavirüs salgını başladı. Türkülerini seven Budist rahipler onu şimdi tapınaklarında misafir ediyor. Anadolu türkülerini dünyaya taşıyan Özdemir, yolculuğunun hikayesini ve salgında yaşadıklarını Hayatın İçinden’de anlatıyor.

11 yaşındaki Hande Çinkitaş bundan tam 19 yıl önce evde yalnızken bir cinayete kurban gitti. Katilin izi hiç bulunamadı. Yaklaşık 20 yıldır çözülmeyi bekleyen cinayet davası zaman aşımından düşmek üzere… Hande’nin annesi kızının katilinin bulunmasını ve zaman aşımının kaldırılmasını istiyor. Hayatın İçinden’de…

Türkan Şoray, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Ahu Tuğba, Emel Sayın... Türk sinemasına damgasını vuran kadın yıldızlara ses verdİ. Yeşilçam filmlerini izleyenler, onun sesiyle güldü, onun sesiyle ağladı. Yeşilçam'ın kadın yıldızlarının sesi Jeyan Mahfi Tözüm, 91 yıllık ömrünün tiyatro ile başlayıp dublaj ile devam eden 80 yıllık bölümünde yaşadıklarını Hayatın İçinden’e anlatıyor.