Twitter
17 Mayıs 2020 Pazar

Habertürk Haber Merkezi gündeme bir parantez açıyor; fark yaratan ve iz bırakan hikayeleri ekrana taşıyor.

Melez bir ailenin çocuğuydu, kendisi Türk olmayı seçti. İstanbul maceraları bir kartvizitle başladı, ilk demolarını yurdun banyosunda kaydettiler… İskoç ezgileri ile Türk müziğinden beslenen grup, 97 yapımı “Belki yes, belki no” albümü ile çıkış yaptı. Türkiye sevdalısı İskoç müzisyen Paul Dwyer, 90’ların popüler müzik grubu Endipol’ü ve 50 yıllık kariyerini Hayatın İçinden’e anlattı.

İsmail Temiz, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda terörle mücadelede görev yapan isimsiz kahramanlarından biriydi. Bingöl dağlarında mayına bastı, bir bacağını kaybetti ama umudunu kaybetmedi. Tek bacağı ve kendisi ile benzer hikayeleri olan takım arkadaşlarıyla ampute futbolunun zirvesine tırmandı.

Kadın cinayetlerinde sadece kadınlar ölmüyor, o kadının annesi, çocukları, kardeşleri yani tüm aile yara alıyor ya da yok oluyor. Yüreklerdeki acı dinmese de vicdanları yaralayan indirimli cezalar verilsin istenmiyor. O tarifsiz acılardan biri de geçen yıl, 19 Haziran’da İzmir’de yaşandı. Figen Akta, “Sizin hiç anneniz ve teyzeniz aynı evde öldürüldü mü?” diyerek yüreğinde yanan alevi anlatmak istedi. Fatma Akta ve Habibe Çevik, iki kız kardeştiler ve eşlerinin şiddetinden sığındıkları annelerinin evinde öldürüldüler. Geçen yıl hayatını kaybeden 474 kadın gibi kadın cinayetine kurban gittiler. Figen Akta ise hem annesinin hem teyzesinin kendisine hediye ettiği gülümsemesiyle, bir umutla hayata sarılıyor. Şiddet mağduru kadınlarla birlikte kadın şiddetine karşı susmuyor.