Twitter
Burası Haftasonu - 6 Eylül 2020 (Elon Musk'ın son projesi Neuralink nedir, neye yarar?)
06 Eylül 2020 Pazar

Oylum Talu ile Burası Haftasonu alanında uzman konuklar ve ünlü isimlerle gündemin içinden gelişmeleri ekranlarınıza getirmeye devam ediyor.

Türkiye-Yunanistan geriliminde Macron'un parmağı mı var? Yunanistan savaşı göze alabilir mi? Yunanistan Avrupa Birliği'ne mi güveniyor? Yunanistan Türkiye'den ne istiyor? Ege'deki gerginliğin sebebi ne? Yunanistan Meis adasına neden asker çıkardı? Yunanistan kime, neye güveniyor? Fenerbahçe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ece Baban ve Habertürk Atina Muhabiri Taki Berberakis anlatıyor.

Grip ile korona nasıl ayırt edilecek? Kimler grip aşısı olmalı? Koronavirüs vakaları neden artıyor? Kısıtlamalar geri gelmeli mi? Neden Ankara'da vakalar artıyor? Korona aşısı ne zaman üretilir? Koronavirüsten ne zaman kurtuluruz? Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü anlatıyor.

Beyin çipinin amacı ne? Neuralink çip nedir, neye yarar? Beynin yapısı desteklenmeli mi? Beyin çipi sağlıkta çığır açacak mı? Çiple konuşmadan anlaşmak mümkün mü? Çiple anıları aktarmak mümkün mü? Beyin çipi etik midir? İnsan beynine çip takma dönemi mi başlıyor? Beyin çipi ne kadar sakıncalı? Çiple beynimiz hacklenebilir mi? Çiple beyin transferi mümkün mü? Çiple hafızayı korumak mümkün mü? Çiple beyin dalgaları bozulur mu? Elon Musk'ın çipi beyne zarar verir mi? Beyin çipiyle hastalıklar biter mi? Beyin çipiyle düşünceler çalınır mı? Yapay zeka çağında nereye gidiyoruz? Beyin sağlığı için neler yapılıyor? Beyin ameliyatları neden canlı? Fütürist/Ekonomist Ufuk Tarhan ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Derya Uludüz anlatıyor.

Lezzetli deniz levreği nasıl yapılır? Moleküler mutfak doyurur mu?CEO Caner Dikici ve Şef Barış Acar anlatıyor.