Twitter
Burası Haftasonu - 15 Kasım 2020 (Batı’da yükselen İslam düşmanlığına karşı ne yapılmalı?)
15 Kasım 2020 Pazar

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

İslamofobi ve İslam karşıtlığı nedir? İslamofobi neden yükseliyor? Batı’da yükselen İslam düşmanlığına karşı ne yapılmalı? İslamofobi ne zaman ortaya çıktı? Batı’daki İslam karşıtlığının temeli nereye dayanıyor? İslamofobinin nedeni dünyanın Müslümanlaşması korkusu mu? İslam karşıtlığı hangi yollarla yayılıyor? Batı’da “Müslüman teröristtir” algısı nasıl güçlendi? İslam dünyası Fransa’da yayınlanan karikatürlere nasıl tepki vermeli? İslam’daki cihad kavramı nedir? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Yıldız Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Taslaman ve Dinler Tarihçisi ve Siyaset Felsefecisi Dr. Lütfü Özşahin değerlendiriyor.

Erkeklerin prostat kabusu nasıl bitecek? Robotla prostat kanseri ameliyatı nasıl yapılıyor? Robotik ameliyatın hekimler ve hastalar açısından avantajları nelerdir? Kanserli prostate robotla nasıl nokta atışı yapılıyor? Koç Üniversitesi Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Erdem Canda, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Önümüzdeki dönemde risk görülen tarihler var mı? Yeni önlemler gelecek mi? Giderek kötüleşen salgın süreci ne zaman bitecek? Burçlar bu hafta için neler söylüyor? Gökyüzü ne söylüyor? Astrolog Didem Şarman, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

Koronavirüsün hızı nasıl kesilecek? Tedavide hangi ilaçlar kullanılıyor? Koronavirüs vücutta ne tür etkiler bırakıyor? Yeni önlemler alınmalı mı? Koronavirüs vakalarındaki artış neden durdurulamıyor? Yolda yeni salgınlar mı var? Kimler daha fazla risk altında? Yeni tedavi yöntemleri geliştiriliyor mu? Kimler test yaptırmalı? Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Burası Haftasonu’nda Oylum Talu’ya anlatıyor.