Twitter
Burası Haftasonu - 13 Eylül 2020 (Bağışıklık nasıl desteklenir, şifalı bitkiler ve otlar neler?)
14 Eylül 2020 Pazartesi

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu'nda… Oylum Talu ile Burası Haftasonu alanında uzman konuklar ve ünlü isimlerle gündemin içinden gelişmeleri ekranlarınıza getirmeye devam ediyor.

- ABD'de 3 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri yaklaşıyor. Trump mı, Biden mı? Kritik eyaletlerde son durum ne? İsrail-Birleşik Arap Emirlikleri anlaşması ne içeriyor, oy getirir mi? Seçim öncesi ABD'de gündem ne? Amerikalılar şimdi cebini mi düşünüyor? ABD'de kimler oy verebiliyor? ABD'de koronavirüs salgını ne durumda? Trump koronavirüsü hafife mi aldı? Turkish Heritage Organization Başkanı Ali Çınar değerlendiriyor.

- Ağustos'ta vatandaş nelere harcadı? Mücevhere talep neden arttı? Ağustos'ta vatandaş en çok ne aldı? Neden kavanoz kapağı çok sattı? Salgında tercihler değişti mi? AVM'ler açıldı ama giden var mı? Salgında AVM'lerde neler değişti? Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel ve Plat Yönetim Kurulu Başkanı M. İmer Özer anlatıyor.

- Grip ve zatürre aşısı ne zaman gelir? Zatürre aşısı koronadan koruyor mu? Aşı dağıtımı nasıl yapılacak? Türkiye'de grip aşısı üretilmiyor mu? Aşı üretimi neden uzun sürüyor? Türkiye neden grip aşısı üretmiyor? Takviye gıdalar virüsten korur mu? Eczacılar virüsten nasıl korunuyor? Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Ali Erdem anlatıyor.

- Grip olmadan kışı geçirmek mümkün mü? Bağışıklığın gücü nasıl ölçülür? Bağışıklık nasıl desteklenir? Beslenme koronavirüsten korur mu? Diyabet koronadan daha mı tehlikeli? Şifalı bitkiler ve otlar neler? Soğan-sarımsak nasıl tüketilmeli? Neden hastalıklar bu kadar arttı? "Yulaf faydalıdır" lafı safsata mı? Ozon tedavisi virüsü öldürüyor mu? Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş anlatıyor.

- Savunma sanayide yapay zeka devrede! Yapay zeka nasıl geliştiriliyor? KTO Karatay Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Oktay Altun anlatıyor.