Twitter
31 Temmuz 2020 Cuma

Habertürk’te bayram sabahlarını birlikte karşılıyoruz. Oylum Talu’nun sunumuyla Bayram Sabahı’nda birbirinden değerli isimler ve alanında uzman konuklarla keyifli bir bayram sohbeti için sizleri de bekliyoruz.

Kurban kesiminde koronavirüs riski var mı? Kurban dağıtımı nasıl olmalı? Kurban eti koronavirüsten nasıl korunur? Virüslü et nasıl anlaşılır? Kurban eti nasıl pişirilmeli? Epigenetik nedir? Koronavirüs buzlukta yaşar mı? Etin yanında ne yersek sağlıklı? Fazla et yemek hasta eder mi? Çok et yiyenlerin ruhu da bedeni de değişiyor mu? Nutrigenetik ve Epigenetik Derneği Başkanı Doç. Dr. Gülsen Meral, Oylum Talu’ya değerlendiriyor.

Ekonomik gelişmeleri nasıl öngördü? Altın ve gümüşün değeri artacak mı? Altında yükseliş sürecek mi? Koronavirüs salgınında ikinci dalga olur mu? 2020’de bundan sonra ne olacak? Yeni ekonomik düzende yeni işler mi? Hangi burç değişime ayak uyduracak? 2021’de neler olacak? Koronavirüsten ne zaman kurtulacağız? Astrolog Öner Döşer, Bayram Sabahı’nda anlatıyor.

Osmanlı’da Ayasofya’nın önemi neydi? Ayasofya İslam eseri mi? Ayasofya Camii’nin şifreleri ne? Osmanlı’da Ayasofya’nın değeri ne? Ayasofya’nın türbeleri ve sırları ne? Kurban ritüellerinin anlamı ne? Kurban ritüelinin başlangıcı ne? Kurban ritüellerinin farkları neler? Kurbanın çeşitleri neler? Tarihte kim, neden kurban verilirdi? Tarihte Türkler nasıl kurban verirdi? Vahşi kurban ritüellerinin nedeni ne? Kurbanın neden ilk karaciğeri yenir? Kurban, İslam’da farz mı, değil mi? Tarihçi Teyfur Erdoğdu, Oylum Talu ile Bayram Sabahı’nda değerlendiriyor.