Twitter
Açık ve Net - 8 Nisan 2021 (İstifa sürecine nasıl gelindi, paylaşımları rahatsızlık mı yarattı?)
09 Nisan 2021 Cuma

Kübra Par’la Açık ve Net’te emekli amirallerin bildirisi sonrası yaşanan tartışmalardan Kanal İstanbul polemiğine, Ayasofya İmami Mehmet Boynukalın’ın görevden ayrılışından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ramazanda ülkeyi dinlendireceğiz” sözlerine gündemin sıcak başlıkları masaya yatırılıyor...

"Kamu adına görev yapan kişilerin söyledikleri cümlelere dikkat etmesi gerekir. Cübbesini indirip siyaseti öyle yapmalı. O zaman kimse de bir şey demez. Ayrılarak doğrusunu yapmıştır" Açık ve Net'te Gürsel Tekin Ayasofya İmamı'nın görevinden ayrılmasını yorumladı

"Sayın Boynukalın değerli bir hocamızdır. Fakat görüşleri AK Parti'yi bağlamaz, bizimle ilişkilendirilemez. Bu olay biraz fazla abartıldı diye düşünüyorum. Kendisine hayırlı olsun"

Açık ve Net'te Saadet Parti'li Bülent Kaya: "Sayın Cumhurbaşkanı tamam demeden kimse bir şey yapamaz. Kendisi de Sayın Erdoğan tarafından görevlendirilmişti. Bu bağlamda istifanın kendi tasarrufu olduğunu zannetmiyorum"

Açık ve Net'te Nagehan Alçı: "Bence Cumhurbaşkanı'nın talimatı yoktur. Kendisine onaylatmadan bu kararı almamıştır. Sayın Erdoğan'ın karşı olduğu bir durum yok. AK Parti'de tepkiler oluşunca böyle bir durum ortaya çıktı"

Kübra Par soruyor; CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Bülent Kaya, Hukukçu Mücahit Birinci ve Gazeteciler Nagehan Açık ve Net’te yanıtlıyor.