Twitter
29 Mart 2021 Pazartesi

Kübra Par’la Açık ve Net’e Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir konuk oluyor.

S-400’lerden yerli füze sistemlerine, İha’lardan milli muharip uçak projesine,  insansız savaş uçağından, insansız denizaltı projelerine; Türk Savunma Sanayii’ndeki tüm gelişmeler ve yeni projeler masaya yatırılıyor.

Açık ve Net'te Prof. Dr. İsmail Demir: "İHA, roket, balistik füze saldırılarını önlemeniz lazım. Bunların hepsi tehdit oluşturur. Karşı koymak için menzilleri değişik sistemler geliştirdik. Hisar da bunlardan biri"

Açık ve Net'te Prof. Dr. İsmail Demir: "Sistemi teslim aldık, TSK'ya verdik. Savunmaya ihtiyaç olunca devreye girer. Masaya da en başından beri 2 sistem için oturmuştuk"

Açık ve Net'te Prof. Dr. İsmail Demir: "Geçen yıl pandemi nedeniyle ihracatımız düştü gözüküyor. Fakat rakamlara yansımayan durumlar var. Aslında yükseldi diyebiliriz. Türk ürünlerine geniş bir ilgi var"

Açık ve Net'te Prof. Dr. İsmail Demir: "Kabaca yüzde 70 diyebiliriz. Bomba, mermiler, top, tüfek konusunda yüksek oranda yerlilik var. Füzelerimizin hepsi yerli. Silahlar konusunda da çalışmalar devam ediyor"

Açık ve Net'te Prof. Dr. İsmail Demir: "Bu sektörde çalışacak bir firmanın kesinlikle tesis güvenlik belgesi olması lazım. Bilgilerin korunmasıyla ilgili tedbirlerinin ne olduğu çok net göstermeliler"

Kübra Par ile Gazeteciler Muharrem Sarıkaya, Deniz Zeyrek ve Habertürk Airport Programı Yapımcısı Güntay Şimşek soruyor; Savunma Sanayii Başkanı. Prof. Dr. İsmail Demir Açık ve Net’te yanıtlıyor.