Twitter
12 Nisan 2021 Pazartesi

Kübra Par’la Açık ve net’te Rusya ve Ukrayna arasında tırmanan kriz, ABD savaş gemilerinin Ukrayna'ya gelme sebebi ne? Rusya İHA'lardan neden rahatsız? Rusya'nın Karadeniz planı ne? Möntrö ile Kanal İstanbul bağlantısı, Kanal İstanbul Montrö'yü etkiler mi? Putin Kanal İstanbul için ne dedi? Ukrayna krizinde Montrö'nün önemi ne? ABD neden montrö'ye atıf yaptı? Soruları masaya yatırılıyor

Açık ve Net'te Dr. Sinan Oğan: "ABD'nin Ukrayna'nın yanında olduğunu görüyoruz. Rusya ve Ukrayna'nın doğrudan savaşacağını zannetmiyorum ama vekalet savaşı yapıyorlar. Rusya ise İHA'ları Ukrayna'ya vermemizden rahatsız"

Açık ve Net'te Prof. Dr. Hüseyin Bağcı: "Putin'in 2036'ya kadar Cumhurbaşkanlığı kesinleşti. Bu bağlamda Ukrayna'nın Kırım'ı alması mümkün değil. Çünkü Rusya oraya inanılmaz yatırım yapıyor ve onlar için bir prestij meselesidir"

Açık ve Net'te Prof. Dr. Selami Kuran: "Rusya askeri ve siyasi büyük bir güç. Türkiye'nin politikasını yürütürken dikkatli olması lazım. Sıcak denizlere ve Akdeniz'e indiler. Bizim stratejik ortağımız değiller"

Açık ve Net'te Prof. Dr. Ersan Şen: "Türkiye'nin son zamanlarda müdahil ülke olduğu gerçek. Bunu Mısır'da, Libya'da gördük. Rusya ile karşı karşıya kalma şansımız yok. Beraber nükleer santraller yapıyoruz, S-400'ü almışız"

Açık ve Net'te Savunma Politikası Analisti Turan Oğuz: "Arkasında Türk kurmay zekası var. Bu konuda bir doktrin yarattık. Hassas vuruş yapabiliyor ve zırhlı araç dahil zarar verebiliyorlar"

Kübra Par soruyor; Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, Türksam Başkanı-24. Dönem Milletvekili Dr. Sinan Oğan, Akademisyenler Prof. Dr. Selami Kuran, Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Doç. Dr Hakan Güneş ve Savunma Politikasi Analisti Turan Oğuz Açık ve Net’te yanıtlıyor.