Twitter
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anadolu olmazsa ne Ortadoğu, ne Afrika kalır
26 Ağustos 2018 Pazar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 947. yıldönümü için Muş'taydı. Anadolu'yu "bent" olarak nitelendirdi, "Bu bent yıkılırsa ne Ortadoğu ne Orta Asya ne Balkanlar kalır" dedi. Erdoğan, Ahlat'a cumhurbaşkanlığı köşkü yapılacağını da açıkladı.

Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümü etkinlikleri bu yıl hem Ahlat'ta hem de Malazgirt'te yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ahlat'taki törenin ardından Malazgirt'e geçti. 26 Ağustos'un Türkler için anlamını anlattı. Gençlere seslenen Erdoğan, "Malazgirt ruhunu yaşatmayı başaramazsak geleceğimizi heba ederiz. İstiklal ve istikbal ateşimiz ilelebet yanacak. Niçin burada bulunduğumuzu hatırlamamız lazım. Ecdadın ayak bastığı her yerde emaneti yere düşürmeyin. Kurtuluş Savaşı'mıza sahip çıkın. Bu vatanın ne büyük fedakarlıklarla kurulduğunu unutmadan... 15 Temmuz'u hatırlayın" dedi.

"Güçlü olmak zorundayız" dedi Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin sorunlarının konjonktürel nedenlerden kaynaklandığını düşünenlerin yanıldığını söyledi. Erdoğan, "Ülkemizin sıkıntısını konjonktürel nedenlerde arayanlar yanılıyorlar. Tarihi bir arka planı var. En ufak bir zaaf belirtisi gösterdiğimizde üzerimize leş kargaları gibi geleceklerini görürsünüz. İçerimizdeki bazı gafiller sanıyorlar ki mesele Tayyip Erdoğan meselesidir. Hayır mesele Türkiye meselesidir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli'nin önerisini de hatırlattı ve Ahlat'a cumhurbaşkanlığı köşkü yapılacağını duyurdu. 

HABER: ESRA NEHİR