Twitter
30 Temmuz 2018 Pazartesi

Ünlü futbolcu Mesut Özil, Der Spiegel'in bu haftaki sayısının kapağında yer aldı. "Yabancılaşma" başlığıyla çıkan dergi, konuya 11 sayfa ayırdı. Bu arada başkent Berlin'de Özil'e destek gösterisi vardı.

Almanya'da gündem; Mesut Zzil'in Alman Milli Futbol Takımı'nı bırakması. Özil'in ayrılık kararıyla ülkede ırkçılık tartışmaları hız kazandı. Alman Der Spiegel dergisi de, Mesut Özil'i kapağına taşıdı.

Dergi bu haftaki özel sayısında, "yabancılaşma" başlığıyla, konuya 11 sayfa ayırdı. "Özil olayı ve uyum sorunu" altbaşlığını kullanan dergide, Almanya'da aşırı sağın yükselişte olduğuna dikkat çekildi. Bu durumun uyum söylemini değiştirdiğine ve toplumsal bütünlük konusunda yeni bir tartışma başlattığına vurgu yaptı. Derginin "yabancılaşma" konulu sayısında, Almanya'da tanınmış Türkiye kökenli politikacı, yazar, sanatçı ve iş insanlarının ayrımcılık konusundaki görüşlerine de yer verildi.

Bu arada Almanya'nın başkenti Berlin'de "Ben Özil'im" gösterisi yapıldı. Türk asıllı futbolcu Mesut Özil'e destek için yüzlerce kişi sokaklara döküldü. Türk ve Alman bayraklarının taşındığı gösteride Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mesut Özil lehine sloganlar atıldı. Gösteride Alman basının, özellikle de Bild gazetesinin Erdoğan'a ve Mesut Özil'e yönelik kışkırtıcı haberleri protesto edildi. Gösteriye katılanlardan bazıları, "Ben özil'im" yazılı tişört giyerken, çoğu gösterici de üzerinde Özil'in fotoğrafı ve "Ben Özil'im" yazan etiketleri göğüslerine yapıştırdı. Mesut Özil, Alman Milli Takımı'na geçen hafta veda etmişti.