Twitter
Nedir Ne Değildir - 18 Şubat 2021 (Gara'daki katliam iç siyasetteki dengeleri değiştirir mi?)
19 Şubat 2021 Cuma Süre: 02:32:49

Mehmet Akif Ersoy’la Nedir Ne Neğildir’de Gara harekatının iç siyasete yansımaları, muhalefetin ekonomi eleştirileri ve ABD’li düşünce kuruluşunun Türkiye raporu masaya yatırılıyor.

Nedir Ne Değildir'de İYİ Parti'li Yavuz Ağıralioğlu: Devlet gölgesini böyle zamanlarda hissettirir. Gider, alır ve gelir. Fakat şunu anlamaya çalışıyoruz: Bu bir kurtarma operasyonu muydu? Yoksa onların lojistik ikmallerini mi kesmeye çalıştık..."

"Tıpkı Fırat Kalkanı, Doğu Akdeniz, Libya gibi gündelik siyasi ranta açık konular değil ve olmamalı. Orada yaşananlarla ilgili hem muhalefetin hem iktidarın iyi bir sınav vermediğini düşünüyorum" Nedir Ne Değildir'de Prof. Dr. Ümit Kocasakal, siyasette "Gara" tartışmasını yorumladı

Nedir Ne Değildir'de Emekli Hava Pilot Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş: "Gara bir kurtarma harekatıydı yoksa oraya özel birlik neden gitsin... Bugün Hava Kuvvetlerimizin Kuzey Irak'ta yapamayacağı hiçbir şey yoktur"

Nedir Ne Değildir'de Eski Bakan Bülent Akarcalı: "Böyle acı bir olaydan sonra bunu Türkiye'nin kendi iç hesaplaşması gibi tartışmak yanlıştır. Sorumlusu ABD'dir. PKK terör örgütü destek almasa bu gücü göstermezdi"

"Bence bu polemikle muhalefet iyi bir sınav vermedi. Televizyon önünde böyle bir eleştiri yapamazsınız. Devletin bakanları ayağınıza gelmiş orada sorarsınız. Bu ne kadar vicdani ve milli olmaktır?" Nedir Ne Değildir'de Prof. Dr. İlyas Topsakal, siyasette "Gara" polemiğini yorumladı

Nedir Ne Değildir'de Prof. Dr. Ümit Kocasakal: "Sol maskesi altında tamamen farklı bir görüntüleri var. Bu parti kapatılmalı ama anayasa ve siyasi partiler kanunu böyle emrettiği için olmalı. Hukukun ve adaletin de gereğidir"

Nedir Ne Değildir'de Dr. Erdoğan Karakuş: "Yapılan harekatlar sonucunda maalesef istediğimiz sonuca ulaşamadık. Çekiç Güç'le 2 defa komutanlık yaptığım için oraları çok iyi bilirim. Daha önce Saddam'ın elindeydi. Şu an Barzani ve peşmergelerin elinde. Ne yazık ki PKK da barınıyor"

Mehmet Akif Ersoy soruyor; İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, Akademisyenler Prof. Dr. Ümit Kocasakal, Prof. Dr. İlyas Topsakal, Emekli Hava Korgenerali Dr. Erdoğan Karakuş ve Eski Bakan Bülent Akarcalı Nedir Ne Değildir’de yanıtlıyor.