Twitter
Türkiye'nin Nabzı - 23 Aralık 2020 (AİHM'in Demirtaş kararına yerel mahkemenin cevabı ne olur?)
24 Aralık 2020 Perşembe Süre: 03:30:53

Veyis Ateş'le Türkiye'nin Nabzı'nda siyasetin önemli gelişmeleri masaya yatırılıyor...

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Önümüzdeki dönem dış politikada şahlanış dönemi olacak" sözlerinden, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Demirtaş kararına; Muhalefette parlamenter sistem çalışmasından Meral Akşener'in başlattığı "AK Parti ile aynı masa" polemiğine kadar....

 

Türkiye'nin Nabzı'nda İsmail Saymaz: AİHM'in her verdiği karar doğru diyemeyiz ama bizim hukukumuz onlardan daha mı üstün? Kesinlikle değil. Türkiye'de hukuk yoğunlaşarak özellikle siyasal yargılamalar açısından iktidarın avukatlık bürosuna döndü.

 

Türkiye'nin Nabzı'nda Hadi Özışık: Eskisi gibi boynu bükük, her söyleneni yapan bir Türkiye yok. Biden ile ilişkiler konusunda Cumhurbaşkanı "Elimizi uzatıyoruz" dedi. Tutup tutmamak onların bileceği iş. Biz yolumuza bakarız.

 

"Şahlanış dediğimiz şey, temeli sağlam yeni bir dönemin başlangıcı demek. Bu bağlamda AİHM'in kararı bunu gölgeleyebilir ama şahlanmaya engel olamaz" Türkiye'nin Nabzı'nda Mustafa Kartoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dış politikada şahlanma dönemi" cümlesini yorumladı.

 

"ABD ve AB ile yeni sayfa açacağız" Türkiye'nin Nabzı'nda Elfin Tataroğlu: "Niyet güzel ama Avrupa hukuk, adalet gibi kavramalara önem veriyor. Bunları güçlendirmek gerekir. NATO üyesi bir ülkenin diğer NATO üyesine yaptırım uygulaması da kabul edilemez"

 

Türkiye'nin Nabzı'nda Mustafa Şen: "Cumhurbaşkanı sert güç kullanımını geri plana alıp, yumuşak enstrümanları kullanacaktır. Sözlerinin karşılık bulacağını da düşünüyorum. Mısır, Fransa, Suudi Arabistan ile böyle gitmemeli"

 

Türkiye'nin Nabzı'nda Deniz Zeyrek: "Dış politikanın askeri ayağında önemli faaliyetlerimiz vardı ama diplomasi kısmı eksikti. Ankara'da çıkış yolu aranıyor. Avrupa'ya alternatif müttefik arayışına girdik ama şu ana kadar başarılı olamadık"

 

Veyis Ateş soruyor, Gazeteciler Hadi Özışık, Mustafa Kartoğlu, Deniz Zeyrek, İsmail Saymaz, Yönetim Uzmanı Elfin Tataroğlu ve Araştırmacı-Yazar Mustafa Şen yanıtlıyor

 

DİĞER KISIMLAR
1. Bölüm
25 Aralık 2020 , Cuma
Süre: 03:36:37