Twitter
Nedir Ne Değildir - 10 Aralık 2020(Yaptırımdan Biden ABD'sine; Dış Politika nereye gidiyor?)
11 Aralık 2020 Cuma Süre: 03:42:14

Mehmet Akif Ersoy’la Nedir Ne Değildir’de; Doğu Akdeniz gerilimi AB ile ilişkileri nereye sürükleyecek, Katar ile işbirliği neden tartışılıyor ve iç politikadaki gelişmeler dışarıya nasıl yön verecek sorularına yanıt aranıyor. Dış politikada kırılma dönemi

#NedirNeDeğildir'de Dr. Doğu Perinçek: "Atlantik sisteminden ayrıldık. Zincirlerimizi kırıyoruz. Atlantik bize bölünmeyi dayattı. Bunu kabul edemezdik. Türkiye artık Asya ikliminde konumlanacak. Zaten dış ticaretimizin ortakları Rusya ve Çin." Batı ile ilişkiler bitebilir mi?

#NedirNeDeğildir'de Emekli Büyükelçi Uluç Özülker: "Atlantik sisteminden kopmadık. Konumumuz itibariyle denge içinde olmalıyız. Batı toplumları kendi içinde geri giderken çok merkezli bir dünya sisteminde Türkiye'nin de farklı bir yeri olacak" Türkiye Batı'dan kopabilir mi?

#NedirNeDeğildir'de Savunma ve Güvenlik Stratejileri Uzmanı Yusuf Alabarda: "Yön tartışmasını doğru bulmuyorum. AB ve Amerika ile ilişkilerimiz yadsınamaz. Ama bu Türkiye'nin Ortadoğu'yu, Asya'yı ve Türkistan'ı ihmal edeceği anlamına gelmez" Batı ile ilişkiler bitebilir mi?

#NedirNeDeğildir'de CHP İstanbul Milletvekili-Pm Üyesi Yunus Emre: "Türkiye'nin Rusya ve Çin ile yakınlaşması, Batı ile düşman olduğumuz anlamına gelmemeli. Her iki tarafla da iyi anlaşabilir. Bunu geçmişte de yaptı" Batı ile ilişkiler bitebilir mi?

#NedirNeDeğildir'de Prof. Dr. Ahat Andican: "Olaylara konjonktürel bakmamak lazım. Türkiye'nin bir bloktan diğerine kaydığını söylersek doğru olmaz. Konumumuz itibariyle ne Batı'dan ne de Doğu'dan kopabiliriz" Yaptırımlar ilişkileri bitirmek için mi?

#NedirNeDeğildir'de Dr.Doğu Perinçek: "Türkiye'nin bütün problemleri Atlantik merkezli. Darbeyi yapan, üzerimize PKK'yı salan hep bu blok. Eskiden hükümetleri Atlantik belirlerdi, şimdi kim kafa tutuyorsa o hükümette kalıyor" Yaptırım ilişkileri bitirmek için mi?

#NedirNeDeğildir'de Emekli Büyükelçi Uluç Özülker: Batı'nın gözünde Türkiye artık palazlandı. Türkiye olmadan çevresindeki sorunların çözülmeyeceğini düşünüyorlar. 21. yüzyılda Türkiye'nin kendi çıkarları var. Bunlar da çatışmaya başladı. "İmparatorluk mirası olan bir ülkeyiz. Fakat o devir bitti. Artık başka bir dünya var. İdeolojik saplantılar içinde olmak, duvara tosladıktan sonra hala ısrar etmek doğru değil"

#NedirNeDeğildir'de CHP İstanbul Milletvekili-Pm Üyesi Yunus Emre anlatıyor. Dış politika nereye gidiyor?

#NedirNeDeğildir'de Prof. Dr. Ahat Andican: "Başkanlık sistemiyle beraber Türkiye'de dış politika kişiselleştirildi, duygusal davranıldı ve Suriye'de, Mısır'da olduğu gibi ideolojik tercihler ön plana çıktı"

Mehmet Akif Ersoy soruyor; CHP İstanbul Milletvekili-Pm Üyesi Yunus Emre, Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ahat Andican, Savunma ve Güvenlik Stratejileri Uzmanı Yusuf Alabarda ve Emekli Büyükelçi Uluç Özülker Nedir Ne Değildir’de yanıtlıyor.