Twitter
HT 360 Gece - 7 Nisan 2021 (Rusya, Ukrayna gerilimi Türkiye'yi etkiler mi?)
08 Nisan 2021 Perşembe Süre: 02:06:14

Afşin Yurdakul, HT 360 Gece’de Ukrayna - Rusya gerilimine odaklanıyor; bölgede tansiyon neden tekrar yükseldi, ABD sahaya direk müdahale ederse ne olur? Karadeniz’deki bu gerilim Türkiye’yi nasıl etkiler sorularını masaya yatırıyor…

HT 360 Gece'de Prof. Dr. Hüseyin Bağcı: "Bu sorunun yanıtı Rusya ile Ukrayna arasındaki diplomatik görüşmelere ve ABD ile AB'nin tutumuna bağlı olacak. Rusya'nın da Kırım'da taviz vereceğini düşünmüyorum"

HT 360 Gece'de Prof. Dr. Mustafa Aydın: "Kimse kimse için ölmeye hazır değil. Gerginliğin kapsamlı bir savaşa dönme ihtimali şimdilik düşük gözüküyor. Çünkü Rusya bölgeye kapsamlı bir işgal başlatma sevkiyatı yapmış değil"

HT 360 Gece'de Sinan Ülgen: "Rusya Ukrayna'ya asker yığıyor ama bu savaş olacağı anlamına gelmez. Rusya tarafından siyasi bir baskı unsuru olarak planlandığını ve kontrollü bir gerilim yaratıldığını düşünüyorum"

HT 360 Gece'de Prof. Dr. İlyas Topsakal: "Rus kaynakları takip ediyorum. Bir çatışma beklenmediği söyleniyor. Daha çok Pakistan ile ortak tatbikattan bahsediliyor. Ben de diplomasi yoluyla devam edeceği fikrindeyim"

Afşin Yurdakul soruyor Akademisyenler Prof. Dr. Mustafa Aydın, Prof. Dr. İhsan Topsakal, Dış Politika Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile Edam Başkanı Sinan Ülgen Cevaplıyor

DİĞER KISIMLAR
2. Bölüm
07 Nisan 2021 , Çarşamba
Süre: 48:08