Twitter
HT 360 Gece - 5 Şubat 2021 (Joe Biden sonrası ABD ile S-400 krizi nasıl çözülür?)
06 Şubat 2021 Cumartesi Süre: 01:55:07

Afşin Yurdakul, HT 360 Gece'de, Türkiye'nin dış politika stratejisini uzman isimlerle konuşuyor.

HT 360 Gece'de Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav: "Gördüğüm kadarıyla Biden sert bir tavırla Türkiye'ye yaklaşacak. Biden 'ABD geri döndü' derken, "Burada ben varım, süper gücüm, benim sözüm dinlenir" diyor. Süper güç konumunu pekiştirmek istiyor"

HT 360 Gece'de Prof. Dr. Hasan Köni: "NATO demokratik, insan haklarına önem veren hukukun üstünlüğüne sahip ülkelerin bir araya geldiği bir ortamdır. Ya buna uyarsınız ya da dışarıda kalırsınız"

HT 360 Gece'de Prof. Dr. Hasan Ünal: "Soğuk Savaş'ın bitmesinden bu yana ABD-Türkiye ilişkileri kötüye gidiyor. ABD, 'Büyük Kürdistan Projesi'nden vazgeçmediği sürece ilişkiler iyileşmez, aksine kavga çıkar"

HT 360 Gece'de Prof. Dr. Mustafa Aydın: "ABD için Türkiye ana dost olmaktan çıktı. Problemler yumağı var ve çözümü de zor. Bence ABD 'Problemler büyümeden kenara koyalım ve işbirliği yapabileceğimiz yerlere bakalım' diyor"

Afşin Yurdakul soruyor; İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Köni, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın, Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ünal ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden Zeynep Oktav HT 360 Gece’de yanıtlıyor.