Twitter
Enine Boyuna - 5 Şubat 2021 (Siyasette yeni anayasa masası kurulur mu?)
06 Şubat 2021 Cumartesi Süre: 02:00:18

Hülya Hökenek ile Enine Boyuna'da siyasetin sıcak gelişmeleri masaya yatırılıyor.

Enine Boyuna'da Gazeteci Cem Küçük: Devletimiz gücünü göstermiştir. Bu eylemlerin fazla uzayacağını düşünmüyorum. Sayın Bulu da, Cumhurbaşkanımız da geri adım atmayacak. Bulu Master ve Doktorasını bu üniversitede yapmış. Meşru bir atamadır.

Enine Boyuna'da Gazeteci Gürkan Hacır: İşler rektör protestosu olayından uzaklaştı ve istemediğimiz bir noktaya geldi. 20 yaşındaki gençlere terörist yaftası vuruldu. Onların haklı talebi kriminalize edildi. Teröre bulaşanları ayıklamak ise polisin görevi.

Enine Boyuna'da Araştırmacı-Yazar Mustafa Şen: "İyi niyetle de olsa provokasyonlar oluyor. İçeriye 108 kişi alınmış, sadece 7'si Boğaziçi'nde okuyor. Bu nasıl Boğaziçi eylemidir? Öğrencilerden rica ediyorum; siz kovun, ayrıştırın onları..."

"Tecrübe ettiğimiz Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi böyle bir şeye izin veriyor. Atamalar da partili oluyor. Biz olsaydık böyle yapmazdık" Enine Boyuna'da İYİ Parti'li Yavuz Ağıralioğlu, Boğaziçi protestolarını yorumladı.

Enine Boyuna'da Gazeteci Cem Küçük: "Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısını doğru buluyorum. Bütün partilere 'Gelin iyi bir anayasa ortaya çıksın' dedi. Bence muhalefet iktidarla bir araya gelmeli. Birçok maddede uzlaşabileceklerini düşünüyorum"

Hülya Hökenek soruyor; İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu, Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük, Araştırmacı-Yazar Mustafa Şen ve Gazeteci Gürkan Hacır yanıtlıyor.