Twitter
Burası Haftasonu - 17 Ocak 2021 (Tanışma platformlarına artan ilginin nedeni koronavirüs mü?)
17 Ocak 2021 Pazar Süre: 03:43:44

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Bitcoin nedir? Küresel bir merkez bankası mı olacak? Dijitalleşme dünya ekonomisini nereye götürecek? Yeni para birimi Bitcoin mi olacak? Elle tutulmayan, gözle görülmeyen para nasıl harcanıyor? Blockchain zinciri nedir? Bitcoin nasıl üretiliyor? Büyük patronun bilgisayar olduğu sistem nasıl işliyor? Dolar ve Euro tahtından inebilir mi? Dijital paraya yükselen ilgi nereye gidiyor? Bitcoin’in değeri nasıl belirleniyor? Sanal para güvenli bir yatırım aracı mı? Bitcoin’i yasaklayan ülkeler var mı? Ekonomi Gazetecisi Erkan Öz, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

3 milyon doz kime nasıl yapılacak? Veterinerler ne zaman aşı olacak? Neden öncelikli meslek grupları içinde yer almadılar? Modern aşı, geleneksel yöntemle üretilen aşıdan riskli mi? Norveç’te Pfizer-Biontech aşısı olan 29 kişi neden öldü? Aşıların yan etkileri neler? Mutasyonda son durum ne? Aşılar son mutasyonlara karşı etkili mi? Aşı neden 28 gün arayla yapılıyor? Aşıda iki doz arası, 14 günden 28 güne neden çıkarıldı? Koruyuculuk aşı olduktan ne kadar sonra başlayacak? Aşı ne kadar süre koruyucu olacak? Kovid-19 geçirenler aşı olacak mı? Aşı olanlar virus taşıyıcı olacak mı? Korona aşısı olanlar, hastalığı yaymaya devam ediyor mu? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Viroloji Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz değerlendiriyor.

Evlilik siteleri ne kadar güvenli? Tanışma platformlarındaki kişiler ne kadar gerçek? Sanal platformlara ilginin nedeni salgın mı, ilişki anlayışının değişmesi mi? İnternette tanışıp evlenenler mutlu olabiliyor mu?  Akademisyen/Yazar Prof. Dr. Uğur Batı, Oylum Talu ile konuşuyor.