Twitter
Burası Haftasonu - 2 Ocak 2021 (Koronavirüs döneminde uykunun önemi ne kadar?)
02 Ocak 2021 Cumartesi Süre: 03:41:40

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

İtalya’nın koronavirüse karşı verdiği sınav nasıldı? İtalya’da koronavirüs ile mücadele ne durumda? İtalya’da halkın günlük yaşamı nasıl etkilendi? Gazeteci Yaşam Ecem Akgün, Burası Haftasonu’nda anlatıyor.

Başka virüsler de gelecek mi? Koronavirüs mutasyona uğrarsa bu aşı ona etkili olur mu? Yeni aşılar gelecek mi? Aşı karşıtlığının nedeni ne? Diğer ülkelerde aşılama nasıl ilerliyor? Aşı üretimi dünya için yeterli mi? Tüm ülkelerin aşılanması gerekmez mi, bu nasıl olacak? Kim Çin aşısı, kim Alman aşısı olacak? Koronavirüs aşılarının tüm klinik testleri tamamlandı mı? Aşıların farkları ne? Aşı salgını bitirecek mi? Ne zaman normale döneceğiz? Türk aşıları hangi aşamada? Aşının etkinlik süresi nedir? Yerli aşı ne zaman üretilecek? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal değerlendiriyor.

Örgütler ajanları nasıl seçiyor? İkili ajan George Blake’in sırları nasıl ortaya çıktı? Örgütlerde kaç değişik casus var? Tarihçi - Siyaset Bilimci Cem Akoğul, Oylum Talu ile konuşuyor.

Uyku nedir? Uyku yapısı kişiye göre değişir mi? Salgında uykunun önemi ne kadar? Bağışıklık sistemi ile alakası var mı? Sağlıklı uyku nasıl olur? Uyku apnesi nedir? Uyku apnesi ne kadar tehlikeli? Vücutta nelere zarar veriyor? Uykunun kaç türü var? Öğlen uykusu faydalı mı? Siz hangi tip uyku uyuyorsunuz? “Uyuyan güzel” hastalığı nedir? Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nejat Altıntaş, Burası Haftasonu’nda Oylum Talu’ya değerlendiriyor.