Twitter
Burası Haftasonu - 14 Kasım 2020 (Dağlık Karabağ’da yeni dönem nasıl olacak?)
14 Kasım 2020 Cumartesi Süre: 02:59:58

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Donald Trump ayrılmazsa ne olacak? Mahkemeden sürpriz karar çıkar mı? Trump, Beyaz Saray’dan çıkmayacak mı? ABD’de kontrollü kaos mu çıkarılıyor? ABD’de yaşananlar dünyaya ve Türkiye’ye nasıl yansıyacak? Hedef “tek tip” bir dünya mı? Joe Biden döneminde neler değişecek? Türkiye geçiş sürecinde nasıl bir politika izlemeli? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Araştırmacı-Yazar İsmail Tokalak ve İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu değerlendiriyor.

Şeker hastalığı sıklığı ne, Türkiye’de kaç hasta var? Diyabet Günü olarak niçin 14 Kasım tarihi seçildi? Şeker hastalığından korunmak mümkün mü? Diyabetli çocuklar hangi güçlüklerle karşılaşıyor? Okullarda Diyabet Programı’nın hedefi ne? Pandemi diyabet hastalarını nasıl etkiledi? Okulda Diyabet Programı Koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Hatun, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Dağlık Karabağ’ı bundan sonra neler bekliyor? Ermenistan saldırılarının savaş hukukundaki yeri ne? Karabağ’da yeni dönem nasıl olacak? Rusya bu kez Ermenistan’ı neden desteklemedi? Gelişmelerde Türkiye’nin bölge siyaseti ne rol oynuyor? Agit Minsk Grubu’nun Karabağ tavrında esas amaç ne? Fransa, Avrupa, ABD ve Diaspora neyin hesabını yaptı? Dağlık Karabağ sorunu bitti mi? Çatışmalarda İHA ve SİHA’ların rolü ne oldu?  Marmara Üniversitesi Kafkasya Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Okan Yeşilot, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.