Twitter
Burası Haftasonu - 8 Kasım 2020 (Koronavirüs beyne nasıl sızıyor?)
08 Kasım 2020 Pazar Süre: 03:33:50

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa, Burası Haftasonu’nda…

Depremde sağlıklı iletişim nasıl kurulur? Telefonlar nasıl hayat kurtardı? Telefonlardaki hangi uygulamalar hayat kurtarır? Telefon şarjı nasıl verimli şekilde kullanılır? Deprem çantasında hangi elektronik cihazlar olmalı? Haftasonu sabahlarının vazgeçilmezi Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Murat Kırık değerlendiriyor.

Koronavirüs beyne nasıl sızıyor? Koronavirüs niçin durdurulamıyor? Kovid kafası ne demek? Koku ve tat alma hissi neden ve nasıl kayboluyor? BEYİNDER Beyin Sağlığı Başkanı Prof. Dr. Derya Uludüz, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Vaka artışı niçin durdurulamıyor? Vizonlardaki tehlike ne? Vizonlar yeni bir koronavirüs türünü yayabilir mi? Yasaklar geri gelir mi? Mekanların saat 22’de kapanması çözüm mü? Ne zaman aşı olacağız? Yerli aşı çalışmalarında son durum ne? Koronavirüs geçiren bir kez daha yakalanır mı? Aşı kesin kurtuluş olacak mı? İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veterinerlik Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

Joe Biden döneminde ABD’yi ve dünyayı ne bekliyor? Demokratların asıl başkan adayı Kamala Harris mi? ABD’liler neye göre oy veriyor? Donald Trump’ı Covid-19 mu, Joe Biden mı yendi? ABD’deki seçimin perde arkasında neler var? Araştırmacı-Yazar İsmail Tokalak ve İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ramazan Kurtoğlu, Burası Haftasonu’nda Oylum Talu’ya anlatıyor.