Twitter
Burası Haftasonu - 18 Ekim 2020 (Alkolün sahte olduğunu ayırt etmek mümkün mü?)
18 Ekim 2020 Pazar Süre: 03:27:47

Haftasonu deyince akla ne geliyorsa Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda…

Sahte alkol nasıl zehirler? Tadı ipucu verebilir mi? Alkolün sahte olduğunu ayırt etmek mümkün mü? Etil alkol ile metil alkol arasındaki fark ne? Son dönemde alkol zehirlenmeleri neden arttı? Sahte içki neden önlenemiyor? Metil alkole ulaşmak daha mı kolay? Alkolün sahte olduğu nasıl anlaşılır? Sahte içkide neden metil alkol kullanılıyor? Botoks zehirlenmesi nasıl oluyor? Yoğurt zehirlenmeden korur mu?  Yeditepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Aydın değerlendiriyor.

Neden kanser oluyoruz? Karaciğer kanseriyle mücadelede çığır açmak mümkün mü? “Dokunduğumuz dünyayı ekrana taşımak” ne anlama geliyor? ODTÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Dicle Dövencioğlu ve Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dr. İdil Yet, Oylum Talu’ya anlatıyor.

Nefes fizyoterapisi nedir? Doğru nefes alıp vermek için ne yapılmalı? Covid-19 ile mücadelede nasıl kullanılıyor? Covid-19 sonrasındaki egzersizler ne işe yarıyor? Maske ile nasıl nefes alacağız? Egzersiz, maskeyle nefes almayı kolaylaştırabilir mi? Akciğerimizi nasıl korumalıyız? Nasıl doğru nefes alınır? Fizyoterapist Murat Gazeroğlu, Burası Haftasonu’nda değerlendiriyor.

Çivi yazısında harfler nasıl yazılıyor? Hitit medeniyetinin sırları nelerdi? Tabletlere neler yazılıyordu? Sümerolog Veysel Donbaz, Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda anlatıyor.