Twitter
Açık ve Net - 7 Mart 2021 (Seçmende yeni kurulan partilerin karşılığı olacak mı?)
08 Mart 2021 Pazartesi Süre: 02:49:16

Kübra par’la Açık ve Net’te fezlekelerden istifalara, parti kapatma polemiğinden ittifaklar ve seçim senaryolarına siyasetin gündemi masaya yatırılıyor.

Açık ve Net'te Gazeteci Gürkan Hacır: "Sayın Kılıçdaroğlu fezlekelere 'hayır' diyeceğini söyledi. İYİ Parti ise 'evet' oyu kullanacak. Bu açıdan İYİ Parti tam anlamıyla arafta kalmış durumda"

Açık ve Net'te Prof. Dr. Yaşar Hacisalihoğlu: "Her iki taraf doğal olarak ittifakların zayıflamasını ister. Millet İttifakı sistem karşıtlığı üzerinden ilerleyip karşı tarafa kaybettirmeye odaklanmış. Bu da belirsizliğe yol açıyor. İyi bir şey değil"

Açık ve Net'te Gürkan Zengin: "İki tespitim var: Terör bağlantılı bir konu iktidar tarafından araçsallaştırılıyor. Halbuki kapatmaya hakimler karar verir, uygun görülürse kapatılır. Ayrıca yüzde 50+1 sistemi, muhalefetin HDP'ye yönelmesine yol açıyor. Yanlış ama tablo böyle"

Kübra Par soruyor; Gazeteciler Gürkan Zengin, Gürkan Hacır, Akademisyenler Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğu ve Prof. Dr. Ümit Kocasakal Açık ve Net’te yanıtlıyor.

DİĞER KISIMLAR
1. Bölüm
09 Mart 2021 , Salı
Süre: 02:29:06